چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹
۰ نفر

۹۸ را می‌توان سال سیل‌آبی نامید بطوری که ۱۳۸ سیل در کشور به وقوع پیوست. دو مورد از آن‌ها سیل‌های ویرانگر ۴۰ سال اخیر بودند.

سيل اصفهان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها با انتشار گزارشی از سیل‌های سال ۹۸ گفته است که تغییر اقلیم و تجاوز به حریم رودخانه دلیل وقوع سیل‌های شدید طی سالی که گذشت، بودند.‎

بر اساس این گزارش از ۱۲ مورد سیل ویرانگر چهار دهه اخیر دو مورد آن طی سال ۹۸ رخ داده است و یکی از گسترده‌ترین سیل‌های نیم قرن اخیر کشور نیز در فروردین ماه ۹۸ در پهنه‌ای به وسعت ۲۵ استان رخ داد.

بیش از ۱۴ میلیون هکتار از حوضه‌های آبخیز کشور پهنه بحرانی سیل در سال ۹۸ بودند و در این میان سیلاب به زیرساخت‌های ۱۶ استان کشور خسارت وارد کرد.

به ترتیب استان‌های خراسان رضوی با ۳۲ مورد سیل، هرمزگان ۲۶ مورد و سیستان و بلوچستان ۱۵ مورد بیشترین فراوانی وقوع سیل در کشور را داشتند.

از حیث شدت و بزرگی سیلاب و خسارات آن استان‌های گلستان، لرستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان شاهد یکی از شدیدترین سیلاب‌های نیم قرن اخیر در کشور بودند.

استان گلستان در فروردین ماه سال ۹۸ شاهد سیلاب مخرب با دبی ۵۷۰ متر مکعب در ثانیه بود و سیستان و بلوچستان نیز در دی ماه ۹۸ با سیلاب سهمگینی با دبی ۳۵۰۰ متر مکعب در ثانیه و باشدت حدود شش برابر سیلاب گلستان مواجه شد.

در این میان بیشترین میزان خسارت به لرستان وارد شد و بالاترین آمار تلفات جانی سیل در سال ۹۸ در یک محل با سیل آنی را تنگه دروازه قرآن شیراز با ۲۱ کشته داشت.

بر اساس گزارش دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها تغییر اقلیم و عدم رعایت حریم سیلاب دلیل تشدید خسارت سیل در کشور طی سال ۹۸ بود.

مجموعه فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری اجرا شده در سطح کشور بیش از ۱۰.۵ میلیارد متر مکعب از سیلاب‌های سال ۹۸ را مهار کرد و در کنار آن با نفوذ به درون زمین علاوه بر کاهش خسارت سیل موجب تقویت ذخیره آب سبز در منطقه غیراشباع خاک و بهبود وضعیت آبی آبخوان‌ها چشمه‌ها و قنات‌ها شد.

کد خبر 493763

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha